novi članak
novi članak

SRPSKI HIRURG U ZEMLJI SNOVA: Molite se bogovima da vam ON ne zatreba!

25. 08. 2016.

SRPSKI HIRURG U ZEMLJI SNOVA: Molite se bogovima da vam ON ne zatreba!

Svako od nas se bar jednom u životu našao u ulozi žrtve čuvenog srpskog zdravstvenog sistema. O zdravsrvu možemo na dugačko i široko. Od kupljenih diploma i afera sa vakcinama, do flaša viskija, čokolada, bombonjera i raznih drugih oblika mita i korupcije. Ipak, nije ni njima lako. Čega se sve zdravstveni radnici nagledaju... Oni po domovima zdravlja su gospoda za one u Kliničkom centru recimo.

Priča koja sledi je u stvari iz Urgentnog centra. I njima svaka čast. Primaju sve i svakoga, rade pod ogromnim pritiscima i stresom za bedne plate, ali šta ćete, u rukama su im naši životi, zar ne? Glavni junak naše, na žalost, istinite priče, je pospani hirurg iz kliničkog centra. Zvaćemo ga Šilja. Sporedna ženska uloga pripada sirotoj starijoj ženi koja radi na telefonskoj centrali, zvaćemo je Mini. Sporedna muška uloga pripada pacijentu koji je ranjen u nogu, on je u ovoj priči sporedan lik, iako ceo sistem i postoji i prima platu radi njega.

Bila je noć. Telefon na ulazu u kliniku je zazvonio. Mini je podigla slušalicu. Zovu iz Urgentnog. Imali su prijem čoveka koji je iz vatrenog oružja ranjen u nogu. Hitno se traži da dežurni hirurg dođe u operacionu salu. A gde je hirurg? On spava. Mini se skrušeno obraća kolegi: Moram da budim doktora Šilju... Kolega: E pa neka ti je gospod u pomoći... Nakon ovoga Mini odlazi da probudi hirurga Šilju i nema je desetak minuta. Vraća se pomalo zabrinuta. Kolega: Pa šta je bilo? Mini: On je čovek komiran... ja ne znam šta da radim... Kolega: Pa šta je rekao? Mini: Ja mu kažem, doktore hitno je, čovek je ranjen u nogu, a on se okreće i onako komiran kaže "Ma ako nije Aneurizma..." i nastavi da spava...

Kolega je ostao bez teksta, a tišinu je ponovo prekinulo zvono telefona. Mini diže slušalicu: Pa budila sam ga. Znam da je hitan slučaj... U redu. Evo idem odmah. Kolega: Šta kažu? Mini: Da je hitno. Pa i ja znam da je hitno! Šta ću kad ne mogu da ga probudim?! Sirota žena ode još jednom da pokuša. Nije je bilo još petnaestak minuta. Pre nego što se vrteći glavom i bez teksta pojavila, klompe hirurga Šilje, otklepetale su da spasu nekom ranjeniku život. Onako pospane... Da li je vreme koliko traje naša priča dovoljno da ranjenik iskrvari??? Nadajmo se da nikada nećemo saznati...

Diznijevi junaci još uvek rade na svojim pozicijama, samo što ovo nije Diznijeva bajka, već pravi sumorni srpski horor! Onaj ko je sve ovo video i čuo, naravno, želi da ostane anoniman.

3
Komentari
pregledi
381
6
unlike
(48)
like
unlike
(60)
like
54
Tok1
0
unlike
0
0
unlike
0
0

Ova prica je totalni bullshit...daj nemoj da se zajebavamo , stoji da je zdravstvo u k... i da se jos svasta desava , al dezurni lekari, pogotovo u urgentnom se ovako ne ponasaju, znam iz iskustva... ovakve price sluze samo da bi se pljuvalo po drzavi... a uostalom neko ko dodje u sred noci sa ranom od vatrenog oruzija je shkart drustva..tom ni ne treba pomoci ;)

BettyBoop
0
unlike
0
0
unlike
0
0

Ooooooo koji uzaaaas jbt! Ja se najezim na ovakve price... a sve ih je vise

coconut
0
unlike
1
1
unlike
1
1

Legalni zavisnici naši lekari!

coconut
0
unlike
1
1
unlike
1
1

Legalni zavisnici naši lekari!

Vrati se na vrh