novi članak
novi članak

MAGNET ZA POSLOVE: Kako da tvoj UpWork profil privuče klijente?

03. 05. 2017.

MAGNET ZA POSLOVE: Kako da tvoj UpWork profil privuče klijente?

Postoji nekoliko stvari na koje morate da pazite kada radite preko UpWorka. Radite sa inostranim klijentima, tako da obratite pažnju na sve sitnice na vašim profilima. Nemate drugi način da se upoznate sa njima, tako da morate da budete svesni da to što je na tom profilu - to ste vi.

NAJBITNIJE SU OCENE

Ništa ne može da vam nanese toliko zla na ovoj poslovnoj mreži koliko može loš feedback od klijenta. Pazite se, ako vidite da vaš poslić ne ide u dobrom smeru, odmah se obratite klijentu da vidite način kako da vas ne oceni loše. Sa svakom lošijom ocenom vam opada performans i manje ljudi će hteti da vas angažuje za bolje plaćenije poslove.

Slika

Izgledajte profesionalno, ali ne i nadrkano. Dakle osmeh je sasvim ok. Poželjno je košuljica, odelce i generalno pristojan izgled. Sređena kosa (brada za muškarce) itd. Nemojte selfije iz WC-a ili sa ulice. Neće vas niko ozbiljno shvatiti.

Opis

Ovde pišite, pišite i pišite. Najbolje je po ključnim rečima navesti detaljno sve što znate i želite da radite. Ako neko ne voli da čita - ovaj deo će preleteti, ali ako je neko zainteresovan, onda je ovo možda i presudan deo. Napišite sve o sebi i sve što želite da radite. Ali ne izbegavajte neke ljudske stvari - Hobije, interesovanja, itd. To je veoma bitno za strance, da procene "kakav si čovek".

Naziv

Na UpWorku imate mogućnost da napišete naziv svoje titule. Dobro razimislite koja je to. Pored ključnih reči po kojima traže freelancere, prvo što sledeće iskače je vaša slika i ime koje ste sami sebi dodelili. Dakle "Editor", "Worker", "Freelancer" su sve shit imena.

Portfolio

Ovaj deo je bitan isključivo u zavisnosti od oblasti u kojoj radite - Znači ako radite modeling onda je jako bitno da imate portfolio. Ako radite watermarking 1000 slika, onda to nikoga ne zanima. Najbolje je da već odrađene poslove na Upworku dodate kao portfolio.

Radno iskustvo

Iskreno, mislim da ovo nikad niko nigde nije pročitao. Zato je i skroz na dnu.

***

Povezano:

ONLINE POSAO: Bez izmišljotina, ja ovako zarađujem već godinama.

BEZOBRALUK: Ako radite online, pripremite se na ove provizije!

 

1
Komentari
pregledi
819
10
unlike
(111)
like
unlike
(131)
like
121
pitagora
0
unlike
1
1
unlike
1
1

logicno...?

pitagora
0
unlike
1
1
unlike
1
1

logicno...?

Vrati se na vrh