novi članak
novi članak

POSLE OVOGA, VIŠE NIŠTA NIJE ISTO: 7 stvari koje vaš život menjaju iz korena…

17. 08. 2016.

POSLE OVOGA, VIŠE NIŠTA NIJE ISTO: 7 stvari koje vaš život menjaju iz korena…

Koliko ste puta čuli kako vreme brzo leti? U današnjem svetu, događaji “prolaze” pored nas a da često nismo svesni njihove važnosti i uticaja na nas same…

Izdvojimo samo neke od važnih momenata u životu svakog čoveka, podsetite se svojih, možda “ukačite” nešto novo…

Prve batine

Danas kada su batine dobijene od roditelja skoro pa zakonom zabranjene, mi malo stariji, tim batinama vaspitavani, smo podeljenih mišljenja. Sećate li se kada ste prvi put dobili ćušku? Verovatno ne, ali naučnici tvrde da kada dete dobije batine od roditelja prvi put spozna osećaj izdaje.

Studije jesu pokazale da telesno kažnjavanje nije preterano uspešan način, ali svaki roditelj već i sam zna da ovaj tradicionalni metod i nije previše efikasan na duže staze.

Prva ljubav

Kako zaobići ovu kategoriju?! Koliko god priča o prvoj ljubavi bila stereotipna, nikada vas neće ostaviti ravnodušnim. Nespretno, čisto i najčešće razočaravajuće, iskustvo prve ljubavi svakako zaslužuje da se nađe u vrhu liste događaja koji vas zauvek menjaju. Pitanje zašto bi bilo suvišno.

Prvo pijanstvo

E pa tu smo. Pubertet, uticaj društva, želja za dokazivanjem, prvi izlasci i naravno alkohol!

Retki su oni koji tokom odrastanja nisu osvanuli pijani. Povraćali, teturali se, krili od roditelja i sve to ponovili. Tu je mahom bila i prva cigareta, čast onim koji su nepušači. 

Sigurno ste gucnuli bar na velikoj maturi, a posle velike mature… e tada već više ništa nije isto kao pre…

U to ime, živeli!

Prvi seks

Mnogi ne žele da ga se sećaju. A svi smo tada bili nevešti i zbunjeni. Što od želje, što od neiskustva. Pa na kraju ni jedan početak nije lak! Nekoj Mariji je uletela keva u sobu. Nekom Marku je pukao prezervativ! Marija i Marko, nije to tako strašno, sada sigurno znate kako.

Prva tuča

Žene se ovde, uglavnom ne računaju, mada nisu potpuno isključene. Nije da se ne tuku. Momci, vi se sigurno sećate razbijenih noseva i plavih modrica oko očiju zar ne? Neki kažu da muškarac nije “dovoljno muško” ako se bar jednom u životu nije pobio.

Prvi džoint

Nije obavezno da ste prošli ovaj momenat. Ali znate onu ekipu što “duva” u budžaku školskog dvorišta? Neki su to prerasli, nekima je način života, neki nikada nisu probali. Bilo kako bilo, vidici se promene.

Prvi veliki gubitak

O da. Ni bez ovoga lista ne može da prođe. Svako je izgubio nekog ili nešto važno u životu. Koliko vas je i kako to promenilo, vi znate najbolje.

Poenta ove priče je u učenju. Sve što ste prošli, dobro ili loše, je u stvari dobro, jer je deo vašeg životnog iskustva. Samo svaki sledeći put, stvari koje možete, uradite bolje to jest “iskusnije”, i na konju ste…

0
Komentari
pregledi
225
0
unlike
(0)
like
unlike
(0)
like
0
Vrati se na vrh